Super-Hëna nga vende të ndryshme të botës (Foto)

226

Një nga spektaklet më të bukura hënore ka ndodhur mbrëmë kur Hëna e plotë ishte më së afërmi më Tokën, fenomen ky që nuk ndodh shpeshë.

Super-Hëna është paraqitur në mesnatë në vende të ndryshme të botës, që ishte më e afërta që nga vitit 1948.

Në orën të mëngjesit 6:21 ajo ishte 356,508 kilometrash larg Tokës. Kjo distancë është matur nga qendra e të dy këtyre planetëve, Tokës dhe Hënës.

Kaq afër ajo do të shfaqet edhe më 25 nëntor, në vitin 2034. Ndërsa Hëna e plotë më e afërt ndaj Tokës për këtë shekull do të ndodhë më 6 dhjetor të vitit 2052, kur fqinji ynë qiellor do të jetë larg nesh “vetëm” 356,424 kilometra.

Gjermani

Meksikë

Haiti

Kansas City

Londër

North Dakota

Australi

Glastonbury

Loading...
Shpërndaje