BMW do tërheq 200,000 vetura nga Kina

84

Kompania gjermane e veturave, BMW, do të kthejë mbrapsht afër 200,000 vetura nga Kina për shkak të gabimeve në jastekët e ajrit, sipas kompanisë dhe regullatorit kinez të cilësisë.

Diku rreth 168,861 makina të importuara janë të prodhuara në mes dhjetor 2005 dhe dhjetor 2011, dhe 24,750 makina janë prodhuar në mes të qershorit 2005 dhe dhjetorit 2011.

Kompanitë e gasit kanë thëne se të metat në jastekët e ajrit paraqesin një rrezik të madh për sigurinë e shoferëve, shkruan gazetametro.net

Sipas kompanisë, BMW do t’i zavendësojë jastekët e prishur me të rinj falas.

Problemi i jastekëve të ajrit gjendet në veturat e prodhura në mes viteve 2011 dhe 2001, për shkak se ka pasur një dështim në program.

Loading...
Shpërndaje